Seuraa meitä facebookissa  

Hyvä tietää

  • Mainitse pelosta ajanvarauksen yhteydessä, jotta hoitotilanteeseen voidaan varata enemmän aikaa.
  • Säännölliset käynnit hammaslääkärissä kannattavat. Riittävän usein hoitaen selvitään pienemmillä toimenpiteillä.
  • Kipua voidaan lieventää monin eri tavoin. Käyttämämme koneellinen puudutus on lähes kivuton.
  • Tilanteeseesi sopivin ratkaisu löytyy keskustelemalla oman hammaslääkärin kanssa.

Hammaslääkäripelko on tavallista

Hammaslääkäripelkoa ei ole syytä hävetä. Voi olla helpottavaa ajatella, ettet ole pelkosi kanssa yksin. Lähes puolet aikuisista jännittää tai pelkää hammaslääkärillä käyntiä.

Usein hammaslääkäripelko johtuu aikaisemmista epämiellyttävistä kokemuksista, tukehtumisen tai kivun pelosta tai muuten epämukavasta tunteesta. Kivun pelkoon on tarjolla monia lieventäviä menetelmiä.

Ota pelko puheeksi!

Pelon ja jännityksen tuntemuksia ei pidä häpeillä. Keskustele niistä avoimesti hammaslääkärin kanssa. Hammaslääkäripelko kannattaa tuoda esille jo ajanvarauksen yhteydessä, näin sinulle varataan enemmän aikaa hoitotilanteeseen.

Säännölliset käynnit ja tuttu lääkäri auttavat

Pelosta huolimatta hammaslääkärissä kannattaa käydä säännöllisesti. Mitä useammin suu hoidetaan sitä pienempiä hoitotoimenpiteitä tarvitaan.

Hammasasioiden keskittäminen yksiin käsiin voi sekin helpottaa tilannetta. Luottamuksellinen ja pitkäaikainen hoitosuhde omaan tuttuun hammaslääkäriin edesauttaa usein miellyttävää hoitokokemusta.

Kipua lieventäviä menetelmiä

Tämän päivän hammashoidossa on käytettävissä monia kipua lieventäviä menetelmiä, muun muassa puudutus, kipulääkitys, ilokaasu ja esilääkitys. Jos hammaslääkäripelko aiheuttaa liian suuren kynnyksen hammaslääkärissä käyntiin, voi nukutushammashoito olla ratkaisu pulmaan.

Keskustelemalla eri kivunlievitystavoista oman hammaslääkärin kanssa, voitte yhdessä valita tilanteeseen sopivan vaihtoehdon. Käytössämme on myös koneellinen puudutus, jolla toimenpide on lähes kivuton.

Hammaskulma © 2020